Controle op het water

De politie in Alphen aan den Rijn heeft vrijdagmiddag, 22 april, met de boot toezicht gehouden op het water.
Er werd voornamelijk gecontroleerd in de omgeving Oude Rijn tussen de Swaenswijkbrug en de Julianabrug. Diverse bestuurders van snelle motorboten werden gecontroleerd en gewaarschuwd voor onder meer het ontbreken van voldoende reddingsvesten. Een boete hiervoor bedraagt tussen de 35 en 170 euro.

Drie bestuurders van rubberboten werden staande gehouden en eveneens gewaarschuwd omdat ze een te krachtige motor op hun vaartuig hadden. Voor het hebben van een dergelijke motor (sneller dan 20 km/uur) moet de bestuurder een vaarbewijs hebben. Een boete voor een dergelijke overtreding bedraagt 150 euro. Onder de 16 jaar is dat 75 euro.

Nu het vaarseizoen weer aanbreekt gaat de politie ook vaker op het water controleren.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.