Opnieuw twee verdachten aangehouden voor schietpartij Broekhorst

De recherche van Politie Hollands Midden heeft op dinsdag 19 april een 28-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij op 2 april in de Broekhorst in Alphen aan den Rijn.
In totaal zijn nu vijf verdachten in deze zaak aangehouden. Op 9 april werd al een 26-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Deze man zit in bewaring en moet donderdag 21 april voor de raadkamer verschijnen. De raadkamer beslist dan of deze verdachte nog 90 dagen langer vast blijft zitten. Ook de twee mannen die gewond zijn geraakt zijn aangehouden en zitten nog vast. Zij worden onder andere verdacht van overtreding van de opiumwet.

Alle vijf de verdachten zitten in beperkingen. Dat wil zeggen dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Het Openbaar Ministerie is daarom terughoudend met het verstrekken van informatie.

De Broekhorst
Bij de schietpartij op 2 april in de Broekhorst kwamen twee mannen om het leven. Het gaat om een 23-jarige man met de Nederlandse nationaliteit en een 39-jarige man met de Bulgaarse nationaliteit. Twee anderen, een 30-jarige man met de Bulgaarse nationaliteit en een 30-jarige man met de Nederlandse nationaliteit raakten gewond. Alle vier de mannen kwamen uit Limburg.

De politie kreeg die bewuste nacht rond 00.45 uur een melding dat er schoten waren gehoord in de buurt van de Broekhorst in Alphen aan den Rijn. Getuigen hadden een auto zien wegrijden. De politie ging ter plaatse maar trof niet direct iets aan.

Om 01.10 uur werd er een melding gemaakt vanuit het ziekenhuis in Gouda dat er een auto stond waarin vier mensen met schotwonden zaten. Twee personen zijn uiteindelijk overleden. De andere twee werden in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen.

Onderzoek naar achtergronden
De politie doet nog onderzoek naar de achtergronden rond de schietpartij. Het onderzoeksteam vermoedt dat het gaat om een conflict over verdovende middelen.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17