Politie deelt 15.000 flyers uit bij passantenonderzoek

Zaterdag 16 april heeft Politie Hollands Midden een passantenonderzoek gehouden in vier winkelcentra in Alphen aan den Rijn. In de Ridderhof, de Aarhof, de Atlas en de Herenhof zijn 15.000 flyers uitgedeeld aan passanten. Het onderzoek leverde enkele mogelijk belangrijke getuigen op met wie de politie nog niet had gesproken.
Het passantenonderzoek werd door 36 agenten uitgevoerd van 11.00 uur tot 14.00 uur. Mensen die nog niet in contact zijn geweest met de politie werd verzocht een formulier in te vullen met naam en adres. Ook werden er flyers geplaatst onder ruitenwissers van auto’s. De politie kon zo in contact komen met tientallen nieuwe getuigen, die nog niet met de politie hadden gesproken. Een aantal daarvan heeft mogelijk nog ontbrekende informatie voor het onderzoek. De komende tijd wordt door rechercheurs contact opgenomen met alle relevante getuigen.

Slachtofferhulp was aanwezig bij de vier winkelcentra om mensen bij te staan die daar behoefte aan hadden.

Stoepborden
De politie doet zo breed mogelijk onderzoek om het leven van de dader in de dagen voor het schietincident en op de bewuste zaterdag 9 april in beeld te brengen. In de vier winkelcentra staan de komende dagen zogenaamde stoepborden met een getuigenoproep om mensen te bereiken die de politie nog niet heeft gesproken.

E-mailadres en website
Naast het speciale e-mailadres onderzoekridderhof@hollands-midden.politie.nl heeft de politie ook een getuigenformulier op de website gezet. Zowel het e-mailadres als het formulier kunnen mensen gebruiken als zij informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn.

Dit persbericht is een gezamenlijk persbericht van Politie Hollands Midden en Openbaar Ministerie Den Haag.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.