Gouden finale schoonspringen Dominique Duesman

zeskamp finale 2011 044

Afgelopen zondag 10 april sloot Dominique Duesman van Electrolux AZC haar schoonspring carrière af met een gouden medaille in de thuisfinale van het zeskamp toernooi. In de zeskamp strijden zes clubs van Nederland in zes wedstrijden met maximaal acht springers tegen elkaar. AZC eindigde dit jaar in het totaalklassement als zesde. Dominique en oudere springers kwalificeerden zich voor het NK en sprongen zich daarmee uit het zeskampniveau. Terwijl nieuwe springers nog niet voldoende sprongen eigen waren en in het begin van het toernooi nog niet konden deelnemen. Alleen Thyra Huizer, Sanne en Maud de Witte verdedigden Electrolux alle wedstrijden met verve. Sanne behaalde ook zondag een zilveren medaille. Trainers Monika van der Starren en Fleur Groenendijk zien resultaat van een jaar hard trainen. Deze laatste thuiswedstrijd konden ook Brigitte Blanken, Nine Ramp, Damian Delil, Sereja van Veen en Michael Klompenburg vier of vijf fraaie sprongen aan de jury tonen. Het was heel even improviseren voor de jury, toen de puntenbordjes verdwenen leken. Gelukkig lukte het ook met een ouderwets systeem van vingers opsteken de stand bij te houden, totdat de scorebordjes boven water kwamen. Al met al een goede thuisfinale voor AZC, die met zoveel deelnemers deze laatste dag met twee individuele medailles ook nog twee clubs voorbij streefde. 

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.