Politie en OM treden streng op in winkelcentrum Ridderhof

De politie en OM treden streng op tegen personen die zich vreemd gedragen in winkelcentrum Ridderhof. Donderdag 14 april hielden agenten rond 18.00 uur een 40-jarige Amsterdammer aan  die onrust zaaide in het winkelcentrum.
De Amsterdammer liep in soortgelijke kleding als de schutter afgelopen zaterdag en zorgde daarmee voor veel onrust. Hij kwam verward over en bedreigde winkelpersoneel verbaal. Agenten ondernamen direct actie en hielden de man aan. De Amsterdammer krijgt een winkelverbod van 30 dagen. Het is de derde keer sinds het schietincident op 9 april dat het tot een winkelverbod komt. Eerder al kregen twee andere Alphenaren een winkelverbod. Een 51-jarige man kwam agressief over op het winkelpersoneel, een 67-jarige man liep verward door de Ridderhof in de avonduren. Agenten houden het gebied scherp in de gaten na de gebeurtenissen van zaterdag 9 april.

Update zaterdag 16 april 2011, 13:17
Aanvullende info van de poltiie, in het eerdere bericht was niet duidelijk wat er strafrechtelijk na de aanhoudingen is gebeurd. Dat is het volgende:

De 40-jarige man is aangehouden, zit nog vast en wordt maandag voorgeleid aan de rechter commissaris.

De 51-jarige man die agressief overkwam op het winkelpersoneel heeft een proces verbaal gekregen en zijn dossier gaat naar de officier van justitie voor een vervolg.

De 67-jarige man die verward in de avonduren door de Ridderhof liep, is overgedragen aan de hulpverlening.

 

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.