Alle dodelijke slachtoffers afkomstig uit Alphen

Alle 6 de dodelijke slachtoffers van de schietpartij in de Ridderhof van gisteren zijn afkomstig uit Alphen, zo werd vanmiddag op een persconferentie beeknd gemaakt. Het gaat om vrouwen van 91, 68 en 45 en mannen van 80, 49 en 42. 17 mensen zijn gewond geraakt. Er zijn 7 mensen ernstig gewond. Onder de gewonden zijn ook 2 kinderen die licht gewond zijn. 12 gewonden liggen nog in het ziekenhuis.

In De Ridderhof zijn 3 wapens gevonden. Het is niet duidelijk of deze vallen onder de wapenvergunning die Tristan van der Vlis had. Uit de afscheidsbrief die werd gevonden is geen helder motief naar voren gekomen. De brief was meer spiritueel dan bedreigend.

Naamgenoot

Tijdens de persconferentie werd gemeld dat er een naamgenoot in Alphen woont die ook Tristan van der Vlis heet. Die persoon heeft niks met de schietpartij te maken. Er wordt dan ook opgeroepen om deze met rust te laten.

Wake

Vanavond is er een herdenking bij winkelcentrum De Ridderhof. Deze begint om 21:00. Hierbij zullen ook leden van het kabinet aanwezig zijn.

Eerder

Lokale media:

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.