ME doet onderzoek naar sporen langs N207

Politie Hollands Midden heeft vrijdag 8 april onderzoek gedaan naar sporen langs de N207 in verband met de schietpartij met dodelijke afloop in Alphen aan den Rijn op 2 april.
De ME heeft het gebied uitgekamd. De N207 is de vermoedelijke route die de vier mannen hebben genomen, toen zij van Alphen aan den Rijn naar het ziekenhuis in Gouda reden op 2 april in de ochtend tussen 00.45 uur en 01.10 uur.

ME Zoekactie Broekhorst

De twee mannen die gewond zijn geraakt tijdens de schietpartij, zijn aangehouden. Het gaat om een 30-jarige man met de Bulgaarse nationaliteit en een 30-jarige man met de Nederlandse nationaliteit. Zij worden onder andere verdacht van overtreding van de Opiumwet. De verdachten zitten in beperkingen, dat betekent dat zij alleen contact hebben met hun advocaat. De politie en het OM zijn om die reden terughoudend met het verstrekken van informatie.

De politie kreeg op zaterdag 00.45 uur een melding dat er schoten waren gehoord in de omgeving van de Broekhorst in Alphen aan den Rijn. Politieagenten ter plaatse troffen echter niets aan. Ongeveer een half uur later kwam een melding dat er een auto met vier gewonden voor een ziekenhuis in Gouda stond. Twee van hen zijn uiteindelijk overleden. De politie heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie een TGO (Team Grootschalig Onderzoek) gestart.
Het rechercheonderzoek is in volle gang.

De politie heeft ook vrijdag 8 april op winkelcentrum Herenhof twee stoepborden geplaatst met een getuigenoproep.

Stoepbord Herenhof2 Stoepbord Herenhof1

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.