Synchroonzwemsters Electrolux AZC tweede van Nederland

P1090733

In een spannende nationale wedstrijd in Roosendaal hebben afgelopen zaterdag de synchroon zwemsters uit Alphen de zilveren medaille gewonnen. Daarmee laten ze 19 groepen uit heel Nederland ver achter zich.  De uitvoering van Electrolux AZC op “Waving Flag”, geschreven door trainsters Gaby Spaan en Rashida Gooren, is afwisselend en een kroon op de vele trainingsuren.

Het publiek, enigszins bevangen door de hitte op deze zonnige dag, werd in zwembad De Stok compleet wakker geschud door de acht dames in de leeftijdscategorie 12 t/m 15 jaar. Wanneer blijkt dat zelfs de geduchte concurrent De Dolfijn uit Amsterdam wordt verslagen, is de blijdschap compleet. Zelfs de eerste plaats is dichtbij, met slechts 0,7 punten verschil. De gouden uitvoering van Cadans is weliswaar absoluut synchroon, maar artistiek gezien overtreft AZC Electrolux de andere ploegen. Een speciaal compliment voor zwemster Tamara Bosman die kort voor de wedstrijd de plek moet innemen van haar geblesseerde ploeggenoot Kirsten Hopman.

Chiara Schlösser zwemt op een nummer van Cirque de Soleil met eigen choreografie een sierlijke solo en behaalt een mooie zesde plek. Het duet van Dagmar Brand en Chiara Schlösser (reserve Alette Mengerink) op de opzwepende muziek van ‘Cry of the Celts’ is eveneens goed voor een zesde plaats.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.