Schoonmaak Zegerplas op 9 april

Picture7

Het wordt een  succesvolle traditie: net als vorige jaren houden we ook dit jaar een schoonmaakactie voor het Zegerplasgebied. Dit jaar al voor het vijfde jaar achtereen: ons eerste lustrumjaar! Daarbij is ons doel om de Zegerplas, de oevers en de parkgedeeltes eromheen van zwerfvuil te ontdoen en zo het zomerseizoen schoon en opgeruimd in te gaan. Deze actie is een succesvol voorbeeld van hoe particulier initiatief goed uitwerkt in de praktijk. Met behulp van de gemeente staan elk jaar een of twee keer een groep burgers klaar, varierend in omvang van 60 tot 100 personen, om hieraan mee te werken.

Naast een opruimactie waar iedereen die af en toe in het Zegerplasgebied komt baat bij heeft, levert het ook een heel tevreden gevoel op om met elkaar als gemeenschap een steentje bij te dragen. We werken eraan dat ons leefmilieu zo wordt dat we er weer helemaal van kunnen genieten!

De actie staat gepland  op Zaterdag 9 april 2011  van 9.30 tot 11.30 uur

We starten bij de ‘Chinees’ aan de plas, Burgemeester Bruinsslotsingel.  De gemeente is net als altijd aanwezig om ons te ondersteunen met materiaal: handschoenen, prikstokken, vuilniszakken. En natuurlijk rijden er speciale wagens rond om alle vuilniszakken op te halen. Bovendien biedt de gemeente alle vrijwilligers versnaperingen aan als dank voor de gezamenlijke inspanning. Kortom, een voorbeeld van goede samenwerking tussen gemeente en bewoners.

Wij hopen ook nu weer op een grote opkomst! Hebt u lieslaarzen, een waadpak of een wetsuit: hartstikke geschikt om aan te doen en op die manier blikjes en flesjes of andere zaken uit het water te vissen. Heeft u dat niet, maar wilt u er wel gebruik van maken, laat ons dat dan weten, want wij hebben voor enkelen wel iets beschikbaar. Hebt u een klein bootje: van harte welkom om alle pogingen te ondersteunen!

Wilt u meedoen, geef u dan bij ons op, zodat we ook voor u voldoende materiaal hebben om te gebruiken.

Wij sturen de online folder van de actie mee. Bijgaand tevens een mooie actie-foto van vorig jaar!

Ruut aan de Stegge: Rita en Ton van Ewijk

stegge@casema.nl rita-ton.vanewijk @telfort.nl

06-53387125 Rita: 06 – 5344 7039

Ton: 06 – 2339 1316

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.