Alphen Eagles wint derby van Leiden Lightning

vBn_20110403_1534

De Alphen Eagles hebben op zondag 4 april van aartsrivaal Leiden Lightning gewonnen met afgetekende cijfers: 54-6. Alphen maakte de favorietenrol die het vooraf had waar en had geen moeite met Leiden in een wedstrijd die niet spannend werd. De Eagles staan dankzij hun vierde overwinning op rij ongeslagen aan kop in de eerste divisie van de American Football Bond Nederland.

Ondanks de afgetekende einduitslag begonnen de Eagles met een valse start. De allereerste aanvallende play van de Eagles leidde tot een interceptie door de Leidse verdediging die direct werd teruggelopen voor zes punten. Vervolgens werd de aansluitende ‘Point After Touchdown (PAT)’ kick ge-blocked en kreeg de Alphense aanval de bal opnieuw terug. Ditmaal lieten zij er echter geen gras over groeien en door een combinatie van korte en lange passing vond Quarterback Richard Bouthoorn zijn Wide Receiver Erwin Gloudemans voor een touchdown. Na een snelle ‘stop’ van de Alphense verdediging kregen zij opnieuw de bal terug. Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer. De Eagles scoorden nog vier touchdowns voor het einde van de eerste helft.

Scorend vermogen

De Alphense aanval was duidelijk een maatje te groot voor Leiden en liet zien over veel scorend vermogen te beschikken. Aanvallende leider Quarterback Richard Bouthoorn was op dreef in de eerste helft en gooide een touchdown pass naar Wide Receiver Amir Anches. Vervolgens rende hij zelf nog een keer de bal binnen de End Zone voor nog eens zes punten. Toen hij hierna zijn derde touchdown pass van de dag gooide naar Wide Receiver Berend van der Zaag, besloot hoofdcoach Pascal Matla Bouthoorn rust te geven en speeltijd te geven aan back-up Quarterback Pepijn Mendonca. Vanaf dat moment in de wedstrijd liet Running Back Chris Smith zich gelden. Vlak voor rust ving hij een korte pass van QB Mendonca en rende bijna het hele veld over voor zes punten. Een spoor van Leidse spelers achter zich latend. Na dit pareltje zou Smith nog tweemaal scoren vandaag. Het puntenfestijn werd afgesloten door een pass van Quarterback Mendonca, zijn tweede van de dag, naar Wide Receiver Berend van der Zaag.

Kraker

Over twee weken spelen de Eagles hun volgende wedstrijd tegen de Maastricht Wildcats. Dit belooft een echte kraker te worden tegen de Maastrichtse formatie dat vorig seizoen nog in de Tulip Bowl mocht aantreden. Hier verloren zij van de Amsterdam Crusaders.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.