Identiteit slachtoffers schietpartij Alphen bekend

De twee slachtoffers die nog in het ziekenhuis liggen, zijn respectievelijk een 30-jarige man met de Bulgaarse nationaliteit en een 30-jarige man met de Nederlandse nationaliteit. De mannen die de schietpartij niet hebben overleefd – zij waren 23 en 39 jaar – hebben respectievelijk de Nederlandse en de Bulgaarse nationaliteit.
De identiteit van de vier slachtoffers van de schietpartij in de buurt van de Broekhorst in Alphen aan den Rijn op 2 april is bekend. Het gaat om vier mannen die allen afkomstig zijn uit Limburg.
De politie kreeg op 2 april rond 00.45 uur een melding dat er geschoten zou zijn in de omgeving van de Broekhorst. Ter plekke werd niets aangetroffen, maar rond 01.10 uur kwam er een melding vanuit een ziekenhuis in Gouda dat er een auto stond waarin vier mensen met schotwonden zaten. Twee mannen zijn uiteindelijk overleden, de andere twee worden nog verpleegd.

Het onderzoek naar het motief en de daders van de schietpartij is in volle gang. De politie houdt er rekening mee dat het incident in het criminele circuit heeft plaatsgevonden, maar sluit in het onderzoek niets uit. De politie is nog op zoek naar getuigen. Inmiddels heeft een aantal mensen zich gemeld na een eerste oproep maar om de gebeurtenissen goed in kaart te brengen, roept de politie nogmaals mensen op zich te melden als zij iets hebben gemerkt van de schietpartij in Alphen, de mogelijke achtervolging en schietpartij van Alphen naar het ziekenhuis in Gouda of twee auto’s met hoge snelheid hebben zien rijden.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.