Tuberculose: Elk jaar wereldwijd bijna 2 miljoen doden

reisfoto bij TBC artikel 170311

Op 24 maart 1882 werd de tuberkelbacterie ontdekt. Sindsdien staan we op 24 maart, Wereld Stop Tuberculose Dag, wereldwijd stil bij de ernst van de ziekte tuberculose.

Tuberculose kent geen grenzen. Nederland telde in 2010 1.080 tbc-patiënten. Jaarlijks krijgen wereldwijd ruim negen miljoen mensen tuberculose. Bijna 2 miljoen mensen overlijden er ieder jaar aan. Onnodig, want met de juiste behandeling kan bijna iedereen genezen. Zolang tuberculose wereldwijd bestaat, vormt deze ziekte ook voor Nederland een reële bedreiging. In de regio Hollands Midden is in 2010 bij 36 personen tuberculose vastgesteld. Dat is nagenoeg onveranderd in vergelijking met de jaren daarvoor.

Meer informatie over de campagne van KNCV Tuberculosefonds in 2011: www.stoptbc.nl.

Tuberculose in Nederland

Nederland telde in 2010 1.080 tbc-patiënten. De sterfte aan tuberculose in Nederland is vrij constant en relatief laag, maar gemiddeld sterft toch ook in Nederland nog 1 op de 70 tbc-patiënten aan deze ziekte.

In de regio Hollands Midden is in 2010 bij 36 personen tuberculose vastgesteld. Dat is nagenoeg onveranderd in vergelijking met de jaren daarvoor.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.