Benthuizen liever bij Alphen dan bij Zoetermeer

Vandaag, tegelijk met de verkiezingen Provinciale Staten, mochten alle kiesgerechtigde inwoners van Benthuizen zich uitspreken over de toekomst van hun kern. Benthuizen heeft gekozen om mee te gaan met de nieuw te vormen gemeente ABR*.

Tijdens het referendum konden de kiesgerechtigde inwoners stemmen voor aansluiting bij de gemeente Zoetermeer of voor aansluiting bij de gemeente die gevormd wordt uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude. Er kon alleen gestemd worden in de twee stembureaus van de kern Benthuizen; de OBS Arnoldus van Osschool (9) en Dorpshuis De Tas (10).

Van de 2528 kiesgerechtigde inwoners van Benthuizen hebben 2016 inwoners een geldige stem uitgebracht. Dat is een opkomstpercentage van 79,75 %. Het referendum is daarmee rechtsgeldig.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.