Wanneer wordt het weer gezellig op het Thorbeckeplein?

Eén dag in de week is het gezellig op het Thorbeckeplein: tijdens de zaterdagse weekmarkt. Lekker veel kramen en lekker veel mensen. Maar: hoe lang nog? Debatcafé Op Het Dorp vraagt het zich af.

Halverwege de verbouwing van de Lage Zijde zijn er veel betrokken partijen die het even niet meer zien. Winkels verdwijnen achter elkaar. De appartementen rond het plein worden antikraak en tijdelijk bewoond. En toch: ook in deze situatie zijn er kansen. Startende ondernemers kunnen goedkoop aan een pandje komen. Organisaties als CAS hebben voorlopig een onderkomen.

Hoe moet het Thorbeckeplein er volgens u uit zien in de nabije toekomst? Kom meepraten op vrijdag 4 maart in de kantine van de Limeshal (Kees Musterstraat 8), met een hapje, drankje en livemuziek van de Alphense band Phrixus. Inloop vanaf 17 uur, een goed gesprek tussen 17.30 en 18.30 uur.

Aan tafel bij Op het Dorp: Willem Hassoldt (performer, kunstenaar, lid Nieuw Elan) en Ank de Groot (Alphen 1).  Er is voor de bezoekers van het debatcafé veel ruimte om vragen te stellen, meningen te ventileren en na afloop persoonlijk kennis te maken met elkaar en met de gasten aan tafel.

‘We moeten geen Cultuurgebouw neerzetten op het Thorbeckeplein.’ Dat zegt Willem Hassoldt, performer en kunstenaar. Hassoldt is daarnaast lid van Nieuw Elan. ‘Gelukkig is er nu de crisis. Dan kunnen we langer nadenken over de invulling van het Thorbeckeplein.’
Centrumbewoonster en politica Ank de Groot, fractievoorzitter van Alphen Eén:  ‘Ik heb het plein steeds erger zien worden. Het is zo zonde. Er komen nog maar weinig mensen. Want de winkels die mensen trekken, zijn weg. Nu is het dichtgetimmerd en het is ’s avonds erg donker. Gelukkig is er een selectiecommissie die in ieder geval zorgt dat er een beetje een leuk tijdelijk winkelbestand komt. We moeten een goede tussenoplossing kiezen.’
Ank denkt dan aan een megabookstore en een outletcentre.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.