Shezaf Kinderdagverblijven opent nieuwe buitenschoolse opvang in PIUS X kerk

foto shezaf 134

In de PIUS X kerk aan de Van Nesstraat in Alphen aan den Rijn vindt momenteel een grote verbouwing plaats onder leiding van de eigenaar de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Diverse ruimtes in het naoorlogse kerkgebouw krijgen een nieuwe bestemming. Eén daarvan is zo goed als zeker buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 t/m 12 jaar die vóór of na schooltijd niet thuis kunnen zijn omdat hun ouders werken of studeren. De opvang wordt verzorgd door Algemeen Christelijke Stichting Shezaf Kinderdagverblijven.

De verbouwing vindt plaats omdat de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) indeling en inrichting van de PIUS X kerk meer wil afstemmen op eigen gebruik en behoeften. Zo heeft de kerkgemeenschap onder meer behoefte aan geschikte ruimte voor de uitvoering van activiteiten voor de vele jongeren en kinderen die zich onder hun leden bevinden. Een van de voorzieningen is een ruimte waar men tijdens de zondagsdienst kinderen kan opvangen en die zich daarnaast leent voor andere jeugdactiviteiten, zoals zondagschool en catechisatieles. Ontwerp en inrichting van deze ruimte gebeurt in samenspraak met de kinderopvangorganisatie Shezaf die de locatie door de week gaat gebruiken voor buitenschoolse opvang. Als de verbouwing medio april klaar is, beschikt de kerk over twee zalen van zo’n 80 vierkante meter die helemaal zijn ingericht en afgestemd op het gebruik door kinderen.

Extra ruimte voor kinderopvang
Voor Shezaf Kinderdagverblijven biedt de nieuwe locatie de mogelijkheid meer kinderen in aanmerking te laten komen voor kinderopvang. In de buurt van de PIUS X zijn veel scholen waarvan leerlingen na schooltijd niet direct naar huis kunnen omdat hun ouders werken of studeren. Met de nabijgelegen Basisschool De Tamboerijn heeft Shezaf inmiddels een overeenkomst getekend om kinderen van de school in de nieuwe locatie op te vangen. Op de bestaande buitenschoolse opvang van Shezaf zitten momenteel al veel kinderen uit de omgeving van de PIUS X. Door deze straks gebruik te laten maken van de nieuwe ruimte in de kerk, komt er op de andere vestigingen van Shezaf extra ruimte vrij voor dagopvang van nul- tot vierjarigen en buitenschoolse opvang van schoolgaande kinderen elders uit Alphen. 

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00