Autismecafé op 10 maart over “Autisme en pesten”

10 maart 2011 organiseert het autismecafe, Alphen aan den Rijn, een informatie avond voor mensen met autisme en aanverwante stoornissen in het autistisch spectrum, hun ouders, partners en familieleden.
Het thema is “Autisme en Pesten”.

Pesten is een complex fenomeen, er spelen meerdere factoren mee dan alleen ‘maar’ het kind wat gepest wordt.  Zo is er iemand die pest, kan een omgeving een rol spelen in het pesten, maar kan dus ook het gedrag van je kind het pesten uitlokken!  Wat kan je daar als ouder aan doen zonder het nog erger te maken?  Je zou er voor kunnen kiezen om je te gaan richten op de diegene die pest, of je kiest ervoor om juist je kind weerbaarder te maken tegen de pesterijen! Ook kan je in overleg gaan met de ouders van diegene die jouw kind pest of je gaat in overleg met school. Allerlei dilemma’s waar je voor kan komen te staan!

Gastspreker deze avond is Sylvia Hasper, van het Landelijk Netwerk Autisme. Zij zal dit thema bespreken en de vragen van ouders beantwoorden. De zaal gaat vanaf 19.30u open. De avond begint om  20.00u – 22.30u, de locatie is: Zorgcentrum St. Joseph, Hoflaan 3, 2405 BS  ALPHEN AAN DEN RIJN

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.