Man met bijl aangehouden

De politie heeft zondag 20 februari, even voor 11.00 uur, een 46-jarige Alphenaar aangehouden. De politie was op zoek naar de man na een melding rond 09.05 uur dat de man in zijn woning aan de Blijenbergstraat schreeuwde en met deuren sloeg.
De man weigerde de deur voor agenten open te doen en verliet ongezien zijn woning. Op de J.W.C. Bloemstraat werd hij gesignaleerd met een bijl in zijn hand. De politie heeft direct de wijk ruim afgezet om de man op te sporen. De man is een bekende van de politie en binnen de zorgverlening.

Meerdere agenten in kogelwerende vesten zijn ter plaatse gegaan en hebben de wijk lopend uitgekamd. De politie heeft assistentie gevraagd van een politiehelikopter van het Korps Landelijke Politiediensten. Ook werd alvast een onderhandelaar en het arrestatieteam gebeld. Op meerdere bekende locaties van de Alphenaar werd naar hem uitgekeken. Een hondengeleider kwam eveneens ter plaatse en heeft in de omgeving van de woning van de man gezocht.

Een agent van het KLPD in burger zag een man in de omgeving van de Julianastraat/Alphensebrug lopen. Omdat deze zich verdacht gedroeg gaf de agent zijn bevindingen door aan de politie. De helikopter had de man in het zicht en de politie is achter de verdachte aangerend. Even voor 11.00 uur werd de man op de Schaepmanstraat aangehouden. Hij was kort daarvoor naar een man gelopen, maar deze wist de bijl van zich af te houden. De Alphenaar werd direct door de politie op straat aangehouden. Naast de bijl werd nog een mes bij de man aangetroffen.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17