Ceen Claessen houdt lezing over stamboomonderzoek

ALPHEN – Cees Claessen van Het Gilde verzorgt op 22 februari a.s. in een zaal van de Maranathakerk, Raadhuisstraat 82 / 84, een lezing over stamboomonderzoek. De Alphenaar doet dit op verzoek van de Activiteitencommissie van het Overleg Samenwerkende Ouderenbonden (OSO). ,,Ik wil de belangstellenden er zo veel mogelijk bij betrekken”, laat hij vooraf weten. ,,Als ik weet wat de mensen willen horen, dan kan ik daar op inhaken.”

Zelf beschikt de spreker over meer dan 30 jaar ervaring als het gaat om het onderzoeken van een stamboom. Hij is dan ook op de hoogte van de mogelijkheden die allerlei archieven wel of niet bieden en wat er allemaal op internet te vinden is. ,,Ik wil graag een aantal voorbeelden laten zien, hoe je van een paar honderd jaar geleden kunt achterhalen wie je voorouders zijn geweest.” Zelf vindt Claessen het zeker zo belangrijk wat deze mensen hebben gedaan, hoe ze allerlei situaties de baas zijn gebleven, hoe ze hebben geleefd en waardoor ze zijn overleden. ,,Het is heel verrassend welke informatie daarover bewaard is gebleven.”

De lezing, die vrij toegankelijk is en om 14.30 uur begint, is niet alleen de moeite waard voor degenen die met een stamboomonderzoek bezig zijn of daar aan willen beginnen, maar ook voor wie meer wil horen over stukjes geschiedenis die niet in de boekjes zijn vastgelegd.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.