een weekend met veel wind

Dit weekend hebben we regen, wind en wolken, dat komt door de westcirculatie waar we nu in zitten. Door de zuidwestelijke wind hebben we dit weekend wel een aanvoer van warmere lucht en kan de temperatuur gaan oplopen tot een graad of 11 dus zeer zacht.

Zaterdag is het goed bewolkt en hebben we te maken met een straffe zuidwestenwind, die krachtig tot hard zal zijn, een windkracht 5/6. Het voordeel is wel dat het zo goed als droog blijft zaterdag. De temperatuur zal overdag zo rond de 10 graden zijn en in de nacht zo een graad of 5.

Zondag is het zwaar bewolkt en komen er aardig wat buien voorbij, de temperatuur zal overdag zo rond de 9 graden zijn en in de nacht een graad of 4. De zuidwestenwind gaat zwakker worden en zal naar matig gaan, een windkracht 4.

Maandag is het bewolkt en ook dan hebben we te maken met buien die voorbij komen, de temperatuur zal overdag zo rond de 8 graden zijn en in de nacht een graad of 4. De wind gaat iets draaien en gaat uit het zuiden komen en zal matig zijn.

De dagen daarna gaat het rustiger worden door dat er een uitloper van een hogedrukgebied boven het vasteland komt te liggen. Met de as daarvan ten oosten van ons, dat betekend dat de wind gaat draaien en licht draaiend zal blijven zo kan de temperatuur de ene avond nog een graad of 4 zijn en de andere avond dicht bij of net onder het vriespunt. Een voordeel van die wind is dat er via de oostelijke kant drogerlucht komt en we de zon vaker zullen gaan zien.

M.V.G Ronald

www.weerstationteraar.nl

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00