Alphen Stad FM en Omroep Rijnwoude gaan fuseren

Alphen Stad FM/TV en Omroep Rijnwoude gaan fuseren tot één lokale omroep. Onder voorbehoud dat beide besturen goedkeuring geven aan het samengaan, wordt de fusie op een nog nader te bepalen moment beklonken. Directe aanleiding is de aanstaande gemeentelijke herindeling. Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude worden per 1 januari 2014 samengevoegd tot één gemeente. Alphen Stad FM/TV en Omroep Rijnwoude voerden onlangs samenwerkingsgesprekken. ROB FM, de lokale omroep van Boskoop, wordt ook gevraagd aan deze fusiegesprekken deel te nemen.

”Het is de bedoeling om conform de voorwaarden van het Commissariaat voor de Media de bestaande omroepen op te heffen bij een gemeentefusie. Met de bouwstenen van de bestaande omroepen wordt één nieuwe omroep gevormd”, legt Alphen Stad FM/TV’s vice-voorzitter Willy Melgert uit. De naam van de nieuwe omroep is nog niet bekend. Daar wordt mee gewacht totdat de nieuwe gemeentenaam is vastgesteld. De omroepfusie wordt de komende maanden door werkgroepen voorbereid. Het nieuwe stichtingbestuur wordt gevormd door bestuursleden van de verschillende omroepen: vier leden van Alphen Stad FM/TV, twee van Omroep Rijnwoude en mogelijk één lid van ROB FM. De streefdatum voor de nieuwe omroep wordt nader bepaald, maar is waarschijnlijk voor de gemeentelijke herindeling al gerealiseerd. Als locatie is gekozen voor het huidige pand van Alphen Stad FM/TV, Raadhuisstraat 73a in Alphen aan den Rijn.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.