Behandeling BING levert niks op

Nou, afgelopen donderdag was dus de langverwachte behandeling van het BING rapport. Nadat heel Alphen het rapport al had kunnen lezen en de wethouders die de meeste aandacht krijgen in het rapport al waren vertrokken was nu eindelijk de gemeenteraad aan de beurt. De behandeling van het BING rapport leverde uiteindelijk weinig nieuws op.

De diverse fracties in de raad deden erg hun best om op een opbouwende en open manier met elkaar over het rapport te discussiëren. Van de collegepartijen waren VVD en CDA wat dat betreft verder dan de PvdA, waar Oppatja erg veel energie stopte in het verdedigen van Schings. Oppatja gaf dat zelf op een gegeven moment ook aan, toen ze constateerde dat het CDA duidelijk al een stap verder was dan de PvdA.  Ook bij de oppositie was er verschil. D66 en GroenLinks richtten zich met name op de inhoudelijke bespreking van het BING rapport waar de andere oppositiepartijen vooral erg boos leken te zijn over wat er was gebeurd.

Maar goed, de vergadering liep redelijk, maar toen na enkele uren Nieuw Elan met een motie van “rozengeur en manenschijn” kwam waarin het college werd opgeroepen om zich demissionair te verklaren en nieuwe coalitiebesprekingen te beginnen was men al snel weer terug bij af. Uiteindelijk gaat het er op neer komen dat wat betreft de huidige collegepartijen het huidige programma wordt uitgevoerd. CDA en PvdA leveren nieuwe wethouders, en hup, snel weer verder.

Hoop en vrees

Hoe nu verder? D66 spreekt naar aanleiding van deze vergadering over het leven tussen hoop en vrees. Hoop dat een aantal spelers naar zichzelf durven kijken en zaken anders willen doen; vrees dat het daar waar het spannend wordt men weer terug in de loopgraven duikt.

Zelf heb ik het vermoeden dat college en oppositie nog geen stap dichter tot elkaar zijn gekomen, en de komende drie jaar zal de Alpense politiek wel blijven zwalken, tot aan de fusie met Boskoop en Rijnwoude.

Schings had niet weggehoeven

Afgelopen zaterdag, tijdens de Alphense Talkshow, verklaarde PvdA raadslid De Rooij dat Schings zijn baan had kunnen redden. Echter, doordat de vergadering op de 16e december zo uit de hand liep kon hij op dat moment zich niet meer verdedigen, waarna de druk voor Schings uiteindelijk te hoog werd. Waardoor deze zich uiteindelijk gedwongen voelde om op te stappen.

Jammer dat de Alphense Talkshow altijd op zo’n stom tijdstip wordt gepland, ik kan er nu maar gemiddeld eens per 6 maanden heen, dus ik heb dit natuurlijk live gemist…

Meer lezen

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17