Wie brengt reuring in het Stadshart?

Debatcafé Op Het Dorp vraagt het zich af. Waar zijn de straatartiesten, de standwerkers, de poppenkast, de kleine en grote evenementen, de muziek, de gezellige lichtjes, de funshop winkeltjes? En: wie zorgt dat ‘wij’ dat in de toekomst krijgen?

Kom meepraten op vrijdag 4 februari in de kantine van de Limeshal (Kees Musterstraat 8), met een hapje, drankje en livemuziek van de Alphense band Phrixus. Inloop vanaf 17 uur, een goed gesprek tussen 17.30 en 18.30 uur.

Aan tafel bij Op het Dorp: Edwin ten Brink (VOA), Reinder Koornstra (retailplanoloog en marketingdocent) en Ruud Gebel (fractievoorzitter VVD). Joost Bleijie, centrummanager van Leiden, geeft een korte presentatie over zijn werkzaamheden.

Er is voor de bezoekers van het debatcafé veel ruimte om vragen te stellen, meningen te ventileren en na afloop persoonlijk kennis te maken met elkaar en met de deskundigen.

Waar blijft de centrummanager, die ‘Ons Dorp’ aan elkaar smeedt en reuring brengt in de binnenstad? Een persoon die alle initiativieven van ondernemers combineert en goed aanstuurt. De gemeente speelt ook hier wel een rol, maar vooral als adviseur. Het geld komt van de ondernemers.

Het effect van de centrummanager is het beste te zien bij de collectieve zaken zoals de intocht van Sinterklaas. Blijven we met de pet rondgaan, waarbij steeds minder ondernemers meedoen en de kleine ondernemer eronder lijdt. Een percentuele bijdrage zorgt ervoor dat iedereen zijn steentje bijdraagt en de intocht gewoon betaald kan worden van die inkomsten.

Het heeft tijd en moeite gekost om een Bedrijven Investerings Zone (BIZ) in het Stadshart op te richten. De hoofddoelstelling van deze BIZ met de naam Verenigde Ondernemers Centrum (VOC) is om de gezamenlijke promotie en uitstraling van het winkelgebied actief op te pakken.

Edwin ten Brink, ondernemer en bestuurslid VOA: “Ik wil graag een centrummanager morgen al aan de slag zien gaan.”

Retailplanoloog en marketingdocent Reinder Koornstra: ,,Als er geld is en iedereen meedoet, dan pas wordt het Stadshart een ontmoetingsplek. Dan is er een goed winkelbestand met in de aanloopstraten veel gespecialiseerde winkeltjes. Maar het allerbelangrijkste: de centrummanager moet zorgen dat de winkeliers de klanten laten merken dat ze het leuk vinden dat deze klanten komen. Kortom: ouderwetse gastvrijheid!”

Op Het Dorp is een initiatief van een aantal betrokken Alphenaren, uit de Alphense politiek en uit de media.

In het debatcafé wordt maandelijks over een ander maatschappelijk thema gesproken.

Live tijdens het debat, maar daarnaast ook via de lokale omroep Alphen Stad FM/TV.

Meer informatie is te vinden op: www.ophetdorp.wordpress.com

Daar kan ook een bericht worden achtergelaten en worden meegepraat over het thema.

Nieuwtjes over Op Het Dorp zijn te volgen via twitter: @OpHetDorp.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.