Fietsendief met slok op rijdt tegen boom

Politie Hollands Midden heeft op vrijdag 28 januari rond 04.10 uur twee mannen aangehouden nadat zij fietsen hadden gestolen en met de auto waarin zij de fietsen vervoerden tegen een boom reden. De bestuurder bleek met te veel alcohol op gereden te hebben.
De politie kreeg rond 04.00 uur een melding van een getuige die zag dat twee mannen op de Julianastraat fietsen aan het inladen waren in een auto. De getuige gaf het merk en kenteken van de auto door en de politie zocht in de omgeving naar de auto.
Op de kruising Wilhelminalaan met Van Velzenstraat zag de politie twee fietsen op straat liggen. Vermoedelijk waren dat de fietsen die door de verdachten in de auto waren gestopt. Onderweg zijn de twee fietsen waarschijnlijk uit de auto gevallen.
Daarna zag de politie bij de Hoorn de auto van de verdachten aan komen rijden. De politie blokkeerde met haar auto de weg en gaf de bestuurder een stopteken. De bestuurder probeerde om de politieauto heen te rijden en verloor toen de macht over het stuur. Hij reed tegen een boom aan op de Hoorn.
De bestuurder, een 26-jarige man uit Lisse, werd gevraagd te blazen en hij bleek te veel gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 600 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. Hij is aangehouden voor het rijden met alcohol op en het daarbij veroorzaken van een aanrijding en voor diefstal van fietsen. De bijrijder, een 25-jarige man uit Alphen aan den Rijn, werd aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.
De politie maakt proces-verbaal op tegen de mannen.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17