Steengoed! verplaatst naar mei 2012

Steengoed!, de muziektheaterproductie van Harmonie Artie en Productiehuis Alphen wordt niet in september gespeeld maar een paar maanden later, namelijk in mei 2012. De voorbereidingen zijn en blijven in volle gang.

Het is de uitvoerend producenten van het on-Alphense spektakel nog niet gelukt een goede locatie te vinden. Laatste optie is een grote circustent op een braakliggend terrein, maar dat vindt het team, dat op zoek is naar een lege fabriekshal of iets van dien aard, diep in het hart een aderlating. Daarom is besloten nog een paar maanden extra de tijd te nemen een goede locatie te vinden.

Locatietheater maken in de winter is voor publiek, acteurs, koor, dansers en orkestleden geen pretje. Bovendien staat voor PA in december de vijfde kerstvoorstelling gepland. Reden om voor de maand mei in 2012 te kiezen.

Voor de artistieke leiding, onder wie de regisseur en dirigenten, is het geen probleem een paar maanden langer de tijd te nemen. Steengoed! gaat absoluut door, het draaiboek krijgt alleen andere data. Zo worden de audities voor de spelers na de zomervakantie gehouden en starten de koorrepetities direct na de kerstvakantie.

Ondertussen gaan de voorbereidingen gewoon door. Zangers die willen meedoen in het projectkoor van circa vijftig mensen kunnen zich nog steeds aanmelden via www.arti-alphen.nl.

,,We zijn niet van plan ons te vertillen aan Steengoed!’’, aldus het team. Maar om het spektakel te kunnen realiseren zijn enkele keiharde randvoorwaarden nodig. Dat kost ons door verschillende ontwikkelingen wat meer tijd dan we hadden gehoopt. Ook het vertrek van wethouder Schings speelt daarbij een rol. Hij had veel vertrouwen in ons project en beloofd zich daarvoor hard te maken. We missen nu een belangrijke speler in het veld en hebben daardoor meer tijd nodig om Steengoed! op te bouwen.’’

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17