Electrolux AZC: Sunday Night WaterPolo

_DSC6461

Na de overwinning op GZC Donk afgelopen weekend stond deze week oorspronkelijk een dubbel op het programma. Zaterdag tegen het Ravijn, op zondag tegen Polar Bears.  Doordat er echter een LEN trophy werd gespeeld in Nijverdal, had deze ploeg gevraagd of de wedstrijd kon worden verplaatst. Deze wedstrijd zal nu op 13 maart om 17.00 worden gespeeld in de Hoorn.

Zondag ging de wedstrijd wel gewoon door… en zoals Frank de Boer zich al afvroeg of 12.30 te vroeg was voor Ajax, zo vroeg Ron de Vogel zich af of zondag niet veel te laat was voor zijn keurteam. De heren waren niet in goeden doen, speelden in het begin zonder inspiratie en het gewone spel was in geen velden of wegen te bekennen.

Polar Bears profiteerde hier optimaal van. De ploeg uit Ede speelt een stuk statischer dan de Alphenaren en doordat AZC de gasten ook duidelijk de kansen gaven, maakten ze hier gretig gebruik van.  Weliswaar was het Tjerk die de score opende met een fraaie tip in, maar binnen 3 minuten keek ElectroluxAZC vervolgens tegen een 1-3 achterstand aan, om vervolgens deze periode met een 2-4 achterstand te eindigen.

In de tweede periode kreeg de Alphense ploeg beter vat op de wedstrijd. Weliswaar was het nog steeds een lange zwemwedstrijd waarin nog steeds vaak keeper en aluminium werd gevonden, maar de aanvalsgolven van AZC leken beter ingespeeld te raken.  Via Roeland, Zoltan en een 5 meter van  Tjerk bleek AZC aan het eind van deze periode de stand gelijk getrokken te hebben op 5-5.

In de derde periode was de slaap uiteindelijk verdwenen, en zette de thuisploeg de puntjes op de i. Weliswaar liep de ploeg niet weg van de tegenstander uit Ede, maar AZC leek duidelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken.  De doelpunten kwamen uit uitgespeelde kansen en van verschillende posities, en alhoewel Polar Bears de aansluiting bleef houden en zelfs nog een vijf meter wist te stoppen, was toch de ommekeer duidelijk.

In de laatste periode liet AZC eindelijk zijn kracht zien. Via doelpunten uit een manmeer van Kjell en Roeland en twee goede schoten van Ton en Rick  wist AZC in deze periode nog 4 doelpunten op haar conto te schrijven, waar Polar Bears via Jeroen en Mike slechts 2 tegenover wist te stellen, zodoende komende op een eindstand van 13-9

Komende zaterdag speelt Electrolux AZC uit in Eindhoven tegen PSV om 17.45

Standen                              13-9 (2-4, 3-1, 4-2, 4-2)

Persoonlijke fouten       AZC  3, GZC Donk 6

Doelpunten                       Tjerk Kramer  4, Ton vd Velden 3, Roeland Spijker, Kjell Boom 2 , Zoltan Keleman en Rick Mors

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.