Dames 1 SG De Gouwe-AZC verliest en wint

Gabi Hukker_01

Waddinxveen- Afgelopen weekend speelden de dames van SG de Gouwe-AZC twee wedstrijden in de Sniep in Waddinxveen. Zaterdag was ZV Haerlem de tegenstander, zondag kwam PSV op bezoek.

Vooraf werd de wedstrijd tegen Haerlem als lastig ingeschat. Een tegenstander die het de dames uit Waddinxveen meestal moeilijk weet te maken en bovendien er moest noodgedwongen gespeeld worden in een samenstelling waarin niet eerder gespeeld werd. Opengevallen plekken in de selectie werden ingevuld door Belinda van der Gaag, die debuteerde in de Hoofdklasse, Joyce de Graaf die zich prima staande hield op Bondsniveau en Kirsten Veldman, die een opvallende rol speelde in deze wedstrijd.

De thuisploeg pakte in het begin van de wedstrijd het initiatief, maar slaagde er niet in op het overwicht uit te drukken in doelpunten. Ook twee overtalsituaties waren niet aan de dames besteed. Haerlem was een stuk effectiever in het afmaken van de kansen toen zij eenmaal wat meer grip kregen op de wedstrijd. Via tweemaal een manmeer en een benutte strafworp stonden de bezoekers ineens met 3-0 voor. Pas toen slaagde Niki Hukker erin om via een benutte manmeer ook de thuisploeg op het scorebord te krijgen. De tweede periode startte voor de Gouwe-AZC desastreus. De controle over de wedstrijd was helemaal verdwenen en Haerlem kon uitlopen naar 7-2. Alleen Judith van der Kruk kon via een manmeer tot scoren komen. Aan het eind van de tweede periode kon de Gouwe-AZC nog voldoende terugdoen om de tweede helft van de wedstrijd nog interessant te maken. Nikki Huker en Kirsten Veldman brachten de achterstand terug tot 4-7.

Vanaf de derde periode slaagde de thuisploeg erin om de draad van het begin van de wedstrijd weer op te pakken, nu echter werden de kansen wel goed afgerond. Twee benutte strafworpen van Marjolein Russchenberg bracht de Gouwe-AZC weer helemaal terug in de wedstrijd, 6-7. De rest van de periode ging gelijk op. Haerlem kon tweemaal tot scoren komen via benutte manmeers, maar Kirsten Veldman toonde aan een goede stand-in te zijn op de midvoor positie. Twee doelpunten van haar hand bracht de eindstand in de derde periode op 8-9. De laatste periode was er één met veel spanning en kansen aan beide kanten. De Gouwe-AZC wist de stand gelijk te trekken via Marjolein Russchenberg, maar in de laatste 15 seconden bracht een benutte manmeer Haerlem toch weer op voorsprong. In de laatste seconden van de wedstrijd wist de thuisploeg weliswaar nog een goede kans op de gelijkmaker af te dwingen, maar deze kon niet worden verzilverd.

Zondag speelde de SG Gouwe-AZC tegen PSV, nu met Angela Boonstoppel als invaller. Opnieuw startte de ploeg goed, maar bleek het afmaken van de kansen een probleem. De verdediging kende weinig problemen met de aanvallen van PSV, maar ondanks dat wisten de bezoekers, door van slordigheden te profiteren, tweemaal te scoren. Een tweetal benutte manmeers van Niki Hukker en Lotte Huisman zorgde voor een 2-2 stand. In de tweede periode kon Marjolein Russchenberg via een strafworp en een perfecte back hand vanaf de midvoorpositie de thuisploeg op een 4-2 voorsprong brengen. PSV kan echter voor het einde van de periode de achterstand terugbrengen op 4-3.

De derde periode hadden de beide verdedigingen de overhand op de aanvallen, er werden nauwelijks kansen afgedwongen en ook niet gescoord. Pas in de laatste minuten kon Marjolein Russchenberg nogmaals tot scoren komen. Kort daarna bracht PSV de kloof alweer terug op 5-4. In de laatste periode kon de thuisploeg echter definitief doordrukken en via doelpunten van Marjolein Russchenberg, tweemaal, Lotte Huisman en Niki Hukker de eindstand op 9-6 brengen. Over twee weken starten alle ploegen voor de tweede helft van de competitie weer op nul en de Gouwe-AZC weer vol aan de bak moeten. Verdedigend was het overtuigend, maar de laatste slordigheden moeten er nog wel uit. Bovendien moeten aanvallend kansen afgemaakt worden wil de Gouwe-AZC hoger reiken dan de derde plaats uit de eerste competitiehelft.

SG Gouwe- AZC tegen ZV Haerlem
Periodestanden: 1-3, 3-4, 4-2, 1-1 (9-10)
Doelpunten SG Gouwe-AZC: Kirsten Veldman 3, Marjolein Russchenberg 3, Niki Hukker 2, Judith van der Kruk 1
Manmeer Gouwe- AZC: 4 uit 7
Manmeer Haerlem: 6 uit 8

SG Gouwe- AZC tegen PSV
Periodestanden: 2-2, 2-2, 1-1, 4-2 (9-6)
Doelpunten SG Gouwe-AZC: Marjolein Russchenberg 5, Niki Hukker 2, Lotte Huisman 2
Manmeer Gouwe- AZC: 3 uit 7
Manmeer PSV: 1 uit 5

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00