weer neerslag dit weekend

Een hogedrukgebied bij Ierland bepaalt bij ons de laatste week van januari.

Het weekend is over het algemeen bewolkt en hebben we kans op een enkele bui, door een groot hogedrukgebied net bij Ierland krijgen wij een noordelijk stroming met koude lucht en dat in combinatie met een lagedrukgebied dat in de buurt van Italië ligt die warme en vochtigere lucht naar ons toe duwt hebben wij dus te maken met bewolking.

Vrijdag begint het half tot zwaar bewolkt als nel wordt de bewolking dikker en gaat er wat neerslag uit komen, later op de dag gaat het weer opklaren en komt de zon ook weer ff kijken. De temperatuur zal morgen overdag zo rond de 5 graden zitten en in de nacht dicht tegen het vriespunt aan. De wind is zwak tot matig en zal uit noordwestelijke richting komen. In de nacht naar zaterdag trekt er weer een regen gebiedje over ons heen.

Zaterdag is het zwaar bewolkt en hebben we in de ochtend nog wat regen ( of natte sneeuw), later in de ochtend wordt het wel droger maar de bewolking blijft overheersen. De temperatuur zal overdag zo rond de 4 graden liggen en in de nacht hebben we lichte vorst met een temperatuur die tussen de -3 en -5 graden zal liggen. De wind is zwak tot matig en zal uit noordelijke richting komen.

Zondag is het ook weer goed bewolkt en houden we het ook niet helemaal droog, de temperatuur zal overdag zo rond de 4 graden liggen en in de nacht dicht tegen het vriespunt aan. De wind is zwak tot matig en zal uit de noordelijke richting komen.

Maandag is het toch ook weer goed bewolkt, de temperatuur zal dan rond de 3 graden zijn. Ook hebben we van af maandag enkel dagen te maken met een koude luchtstroom uit Scandinavië.

Halverwege de week trek het hogedrukgebied weg bij Ierland maar daar houden we wel rustig weer aan over met in de nachten lichte vorst als het opgeklaard is. Wat daar wel weer een nadeel van is dat de temperatuur niet weet wat het moet gaan doen door dat we afwisselende lucht stromingen hebben dan.

M.V.G Ronald Boekensteijn

www.weerstationteraar.nl

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00