Ook Schings stapt op

Wethouder Schings is per direct teruggetreden als wethouder, zo werd zojuist bekend. “Het werken is hem de afgelopen weken onmogelijk gemaakt.” zo laat PvdA fractievoorzitter Oppatja weten in een verklaring. De verklaring vervolgt:

De afgelopen weken is een stroom aan onjuiste en tendentieuze berichten op gang gekomen met als doel de reputatie van wethouder Schings te beschadigen. Dit is een ernstige belemmering gaan vormen in het optimaal uitvoeren van zijn taken. De steeds terugkerende aanvallen hebben bovendien bijgedragen aan een verdere verscherping van de tegenstellingen  in de Alphense gemeenteraad. Door terug te treden wil Schings ruimte scheppen voor een normalisering van de verhoudingen.  

Schings lag de afgelopen weken en maanden al onder vuur. Uit het BING rapport kwam naar voren dat de wethouder voor een laag prijsje anti-kraak huurde terwijl zijn gezin nog in Amsterdam woont. Ook streek de wethouder een hoge verhuisvergoeding op, terwijl er openlijk aan wordt getwijfeld door diverse personen of Schings dus wel in Alphen woonde. Het is in elk geval jammer dat Schings niet het debat met de raad had afgewacht. Als hem geen blaam trof had hij in dat debat immers zichzelf kunnen verdedigen.

Na De Gelder en Groen in ‘t Wout is Schings het derde collegelid dat in korte tijd terugtreedt. Het is ondertussen ondenkbaar dat de huidige coalitie van VVD, CDA, PvdA en CU gewoon door kan gaan. Maar hoe het nu dan wel verder moet is ook onduidelijk.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.