Meneer de wethouder, wat verwacht u nou eigenlijk?

“De afgelopen weken is een stroom aan onjuiste en tendentieuze berichten op gang gekomen met als doel de reputatie van wethouder Schings te beschadigen,” zo schreef de PvdA vandaag in haar persverklaring, naar aanleiding van het vertrek van Schings.

En onlangs het terugtrekken van Groen in ’t Wout. Toen sprak het CDA in haar verklaring over “het huidige politieke klimaat van polarisatie en persoonlijke aanvallen [waarin de wethouder] niet meer geloofwaardig verder kan functioneren.”

Hunnie hebben het gedaan

De teneur? Hunnie hebben het gedaan. Er stonden dingen in de pers, er werden dingen geroepen in de kroeg en op internet. Er zijn zelfs mensen in de gemeenteraad die kritiek hebben! Hoe moet je dan nog werken? Dan kan je toch maar beter opstappen. Ja toch, niet dan!

Ik word niet snel heel boos, maar hier kan ik me toch wel aan ergeren. Want er lijkt totaal geen zelfkritiek aanwezig te zijn bij ons college. Echt helemaal niks. Er ligt toch een rapport op tafel waaruit blijkt dat er aan de Lage Zijde van alles mis is gegaan? Waarin ook staat dat een wethouder goedkoop anti-kraak huurt van zijn vorstelijke salaris en daar ook nog eens een verhuisvergoeding bij cadeau kreeg, terwijl gewone burgers jaren op de wachtlijst staan?
En het waren de vijf wethouders die hun burgemeester een dolk in de rug staken? Om daarna in de raad een verhaal op te hangen over gebrek aan vertrouwen, terwijl dat nooit eerder gemeld was aan de raad?

Lieve heren wethouders, zeg nou eerlijk, wat hadden jullie nou eigenlijk verwacht? Een stukje meer zelfreflectie zou u sieren. Linksom of rechtsom, er zijn gewoon dingen misgegaan in het Alphense. En daar zijn de wethouders gewoon bij betrokken. Dat is misschien niet leuk om te horen, maar het probleem gaat niet weg door je ogen te sluiten.

Het had onze wethouders gesierd als ze gesproken hadden in de gemeenteraad om in elk geval ons allemaal een verklaring te geven, in plaats van te zwijgen en in het wachtgeld te vluchten. Dat was wel het minste wat we als Alphenaren verdiend hadden.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.