Voorbeschouwing Electrolux AZC-Polar Bears

Coach Ron de Vogel blikt vooruit op de wedstrijd van AZC tegen Polar bears uit Ede:

Een zware en lastige wedstrijd. Dat is mijn gevoel voorafgaande aan deze zondag. Waarom?

Weliswaar is de wedstrijd van zaterdag tegen het Ravijn uitgesteld naar 13 maart, maar nu spelen we dus op zondagavond om 19.15. ruim 24 uur later dan we normaal gewend zijn, en dat betekend dat de concentratie over het weekend gecontroleerd moet worden. Zonder uitdaging op zaterdag volgt op zondag een uitdagende wedstrijd tegen de nummer 3 van dit moment.

Tegen een sterke ploeg als Polar Bears kan dat gebrek aan concentratie je direct opbreken. Net als wij vormt het team uit Ede een mooie combinatie van oud en jong, is fysiek sterk en heeft een razendsnelle contra waarbij ook nog eens rekening mag worden gehouden met Jeroen Caveljé als een goede midvoor. Kortom een tegenstander waarbij je absoluut niet kunt verslappen want dan vliegen ze je links en rechts om de oren. Dat betekend vier perioden volle concentratie, keihard werken en spelen vanuit de discipline, minder zal er van de spelers niet worden gevraagd. Gelukkig hebben we dit seizoen al regelmatig laten zien dat we dat als team op kunnen brengen en dan zie je dat het goede resultaat als bijna vanzelf het gevolg is.

Zondag zijn we sinds lange tijd hopelijk weer op volle oorlogssterkte na een aantal vervelende blessures. Een goed gevoel om dertien fitte kerels tot mijn beschikking te hebben. Hoog tempo, snelle balcirculatie, mooie combinaties en prachtige doelpunten is wat mij betreft hetgeen we voor ons publiek willen laten zien. Dertien man, dat betekend de laatste tijd inclusief Feike Zandstra. Feike maakt momenteel grote sprongen vooruit en gaat steeds beter spelen in de hoofdmacht. Een mooie prestatie en hopelijk een prikkel voor de andere jonge talenten uit het tweede zevental om dit jaar dezelfde sprong als Feike te maken.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17