Graafplan glasvezel in Alphen bekend

image

Glasvezelboer “Glashart” van de verschrikkelijk irritante “Alphen krijgt het” campagne heeft op haar website een planning gezet van de aanleg van glasvezel in de verschillende wijken van Alphen. Want hoewel de reclame irritant is, is glasvezel fantastisch, omdat dit de gelegenheid biedt voor supersnel internet, televisie en telefonie thuis. En in de toekomst nog veel meer diensten.

De bedoeling is dat er vanaf februari 2011 gestart gaat worden met graven in de eerste wijken aan de Hoge Zijde (centrum, Rode dorp, Gouwsluis) waarna Alphen west volgt, en daarna Kerk en Zanen. Vervolgens gaat er vanaf het eind van 2011 gegraven worden in Ridderveld I en II. Als laatste komen de wijken aan de Lage Zijde en rond de Hoor en het Groene Dorp aan de beurt, in de zomer van 2012. Er wordt telkens eerst een netwerk in de straat aangelegd, waarna de aansluitingen naar de huizen volgen. Ten slotte wordt pas de verbinding geactiveerd. De eerste huishoudens in het centrum zullen waarschijnlijk pas in mei en juni 2011 een werkende aansluiting krijgen.

Glasnet legt uitsluitend het netwerk aan. Op dit netwerk bieden verschillende providers hun diensten aan, naar het zich nu naar laat aanzien in elk geval KPN en Lijbrand.

www.glashart.nl/alphen

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17