AZC haalt belangrijke punten in derby tegen Donk

Na een lange winterstop begon afgelopen weekend eindelijk weer de competitie in de hoofdklasse waterpolo. Voor Electrolux AZC stond direct al de wedstrijd tegen Widex GZC Donk op het programma: De laatste keer dat AZC deze wedstrijd in Alphen wist te winnen was in het seizoen 2008/2009, toen deelname aan de play off op het spel stond. In het slechtste seizoen ooit wisten de heren uit Alphen toen de gouden ploeg uit Gouda haar enigste verliespartij te bezorgen. De landskampioen was dit jaar aanwezig in Alphen met slechts nog één verliespunt in het reguliere seizoen. De vraag was natuurlijk wie na deze wedstrijd nog ongeslagen zou blijken te zijn.

De ploeg uit Gouda begon direct met waar ze goed in zijn: snel spel en scoren. Gelukkig liet de Alphense ploeg zich dit keer niet meeslepen, maar bleven ze gedegen hun eigen spel spelen.  Hierdoor bleef de schade aan het eind van de eerste periode, na een 1-3 achterstand, beperkt tot 2-3.
 
In de tweede periode wist AZC de ommekeer in het spel te verkrijgen. Weliswaar was het nog GZC Donk dat in deze periode de score opende, maar toen waren er al 3 minuten verstreken in de wedstrijd. Vervolgens was het echter Electrolux AZC die via Zoltan Keleman (2x) Roeland Spijker (2x) en Kjell Boom een voorsprong te bewerkstelligen van 7-5.

De derde periode begon met een U20 voor Douwe Jouwsma, wat betekende dat de nr 10 van GZC Donk op de kant kon blijven. Even leek het erop dat Electrolux ASZC weer in haar oude fout zou vervallen: het niet oppakken van de wedstrijd van voor de lange pauze. GZC Donk leek eenvoudig langszij te komen tot 7-7, maar vervolgens wist de thuisclub zich goed te herpakken. Met 4 doelpunten achter elkaar wist AZC uit te lopen, voor Mick van de Bree weer voor de gasten wist te scoren.

Met een ogenschijnlijke veilige 11-8 voorsprong werd de laatste periode begonnen. Dit seizoen is echter al eerder gebleken dat de Alphense heren in de laatste periode een soort aanvalangst leken te hebben, en de derde persoonlijke fout voor Tjerk Kramer in het begin leek hier zeker geen positieve invloed op te hebben.  GZC Donk wist snel terug te komen tot 11-10 alvorens Kjell Boom met een droge knal en Ton van der Velde met een onnavolgbare midvoor actie de zege veilig wisten te stellen.

Standen                     13-11 (2-3, 5-2, 4-3, 2-3)
Persoonlijke fouten     AZC 13, GZC Donk 9
Doelpunten               Roeland Spijker, Zoltan Keleman 3x, Ton vd Velden, Kjell Boom 2x, Yoran Frauenfelder, Tjerk Kramer en Pieter Boot 1x

Zaterdag as. 22 januari om 19.45 staat de thuiswedstrijd tegen Fysius het Ravijn op het programma. Een ploeg die ondanks de huidige 10e plaats op de ranglijst toch zeker een gevaarlijk tegenstander kan zijn.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17