ZIGO bijna niet meer te kloppen

ALPHEN – Het eerste team van BC ZIGO heeft het kampioenschap bijna op zak. Met een overwinning (7-1) namen de Alphense badmintonners zondag16 januari een ruime voorsprong op de nummer twee, BC MIX uit Naaldwijk. ,,We staan nu op 10 punten verschil, dat is bijna niet meer in te lopen,’’ aldus een enthousiaste teamcaptain Juliën Meijer.

Dat houdt in dat ZIGO 1 zich na de wedstrijd van aanstaande vrijdag, uit tegen VEGLO uit Leiden, mogelijk al kampioen mag noemen. Daarna staat namelijk alleen nog een wedstrijd tegen BC Nieuwerkerk op de rol, dat onder aan de lijst bungelt. ,,Hopelijk kunnen we in die wedstrijd nog een paar puntjes pakken.’’
Die laatste wedstrijd wordt thuis in de Alphense Limeshal gespeeld, waarbij uiteraard veel supporters worden verwacht.

De spannendste game van afgelopen zondag was de single van Bianca Wiedeman, die ze uiteindelijk na een knappe strijd wist te winnen. De single van Corine Nielen was de enige verloren partij. ,,Voor het overige ging het gewoon als de bliksem,’’ laat Meijer weten. De spelers van MIX, die wekenlang bovenaan hebben gestaan in de competitie, toonden zich overigens een waardige verliezer, aldus de aanvoerder: ,,Het zijn sportieve lui.’’

BC ZIGO 1 speelt dit seizoen in de 4e divisie, afdeling 15, en komt uit in een poule van in totaal acht teams.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17