Weerbericht week 3: droger en frisser

Aankomende week hebben we de eerste helft nog buitjes en de laatste helft is het droge en frisser, Door een klein lagedrukgebied dat via het kanaal deze kant op komt hebben we de eerste dagen met buien te maken, maar door een hogedrukgebied wat bij Engeland gaat liggen krijgen wij rustig en droog weer. Het aankomend weekend is de kans groter op winterse buien om dat het hogedrukgebied zich gaat verplaatsen en boven noord Europa een lagedrukgebied gaat vestigen krijgen wij aanvoer van frisse en vochtigere lucht.
Maandag is het zwaar bewolkt en hebben we te maken met buien in de middag gaat het droger worden, de temperatuur ligt overdag rond de 10 graden en in de nacht zo rond de 4 graden. De wind is matig en komt uit zuidwestelijke richting.
Dinsdag is er in de ochtend veel bewolking en houden we kans op een bui tegen de middag gaat het opklaren en komt de zon ook ff kijken. De temperatuur ligt overdag rond de 8 graden en in de nacht zo rond de 3 graden, de wind is matig en komt uit de zuidwestelijke hoek vandaan.
Woensdag is er ook vrij veel bewolking en hebben we een paar die over trekken, de temperatuur ligt overdag zo rond de 5 graden en in de nacht rond de 2 graden. AAN de grond hebben we kans op vorst, de wind zal kouder gaan aan voelen door dat de wind uit noordwestelijke hoek gaat komen en matig van kracht zal zijn.
Donderdag is er ook vrij veel bewolking maar wel droog, het zonnetje zal ook tussen de wolken gaan door komen. De temperatuur ligt overdag zo rond de 3 graden en in de nacht hebben we lichte vorst met temperaturen die rond de-2 gaan uitkomen. De wind zal matig zijn en zal koud aanvoelen door dat het een noordwestelijke stroming is.
Vrijdag is het licht bewolkt en droog, de temperatuur zal overdag rond de 2 graden zijn en in de nacht rond de -3, door de zwakke tot matige wind zal het best frisser aanvoelen, De dagen daarna ook fris en meer kans op een winters buitje.
Groetjes Ronald
www.weersationteraar.nl  

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.