Di Gojim start nieuwe theatertour “Vysotsky”

Klezmerformatie Di Gojim komt naar Alphen aan den Rijn met een nieuw theaterconcert, ‘Vysotsky’. Een magistraal programma over de liefde voor het gajes, het schorem en het geteisem. De zes muzikanten brengen onsterfelijke helden weer tot leven in de taal van de straat; Liwaddes, Fries en Jiddisch, maar ook in het Nederlands, Engels en Frans. Op zaterdag 29 januari is Di Gojim te zien in Het Parktheater, aanvang 20.15 uur. Voor meer informatie www.digojim.nl

De Joods/Russische zanger en dichter Wladimir Vysotsky wordt ook wel de Jacques Brel van Rusland genoemd. Hij gebruikt zelf liever de geuzennaam “Dirty Yid”. Zijn teksten gaan over de zelfkant van de maatschappij; hoeren en de liefde zijn tijdloos. Als Vysotsky sterft (in 1980) laat hij 600 liedjes na.

Di Gojim speelde onlangs op de uitvaartplechtigheid van Harry Mulisch. Beelden van het “orkest in witte pakken” gingen de hele wereld over. Tevens waren zij eind vorig jaar prijswinnaar op het Internationaal Joods Muziekfestival.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.