Dames De Gouwe AZC winnen bij PSV

Eindhoven; Zaterdag had SG De Gouwe-AZC de moeilijke taak om in Eindhoven punten te pakken met een gehavend team. Met slechts 8 speelsters en zonder de topscoorders Karen Weerd en Suzan Kaynar moest er worden aangetreden tegen de dames van PSV. Vanaf het begin liepen de aanvallen van de dames uit Waddinxveen weinig vloeiend. Het gemis van een aanspeelpunt in de aanval werd pijnljk duidelijk. De eerste twee overalsituaties konden wel goed worden afgerond door Marjolein Russchenberg, maar verdere dreiging op het doel bleef beperkt. Verdedigend hadden de bezoekers de zaken echter goed op orde, PSV kon ook slechts zelden gevaarlijk worden. De thuisploeg kwam dan ook maar 1 maal tot scoren. In de tweede periode kreeg PSV iets meer de overhand, het geen resulteerde in een 3-2 voorsprong voor de Eindhovense dames. Het was dat de thuisploeg tegen de goed keepende Astrid Hijink een strafworp miste anders was de achterstand in deze fase nog hoger uitgevallen.

Na de rust kon De Gouwe-AZC zich goed herpakken. Meer beweging en variatie in de aanval legde meer druk op de verdediging van PSV. Marjolein Russchenberg toonde met haar derde doelpunt opnieuw aan het doel makkelijk te kunnen vinden. PSV kon nog opnieuw op voorsprong komen via een manmeer, maar daarna namen de bezoekers de wedstrijd over. Niki Hukker scoorde met een linkshandige lob en Maaike de Leeuw kon haar eerste doelpunt in de hoofdklasse laten aantekenen uit een goede zwemactie. Vroeg in de vierde periode bracht opnieuw Marjolein Russchenberg de stand op 4-6. Weliswaar kon PSV via een overtal nog tegen scoren, maar De Gouwe-AZC gaf de overwinning niet meer uit handen.  Een knappe overwinning, weliswaar niet met mooi spel, maar op pure wilskracht konden de punten binnengehaald worden.

Volgende week zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen ZV Haerlem om 20.45 uur in de Sniep. Een dag later, opnieuw in de Sniep, is PSV de tegenstander om 19.20 uur.
Periodestanden: 1-2, 2-0, 1-3, 1-1 (5-6)
Doelpunten SG De Gouwe-AZC:  Marjolein Russchenberg 4,  Niki Hukker 1, Maaike de Leeuw 1
Manmeer Gouwe- AZC: 2 uit 5
Mammeer PSV: 2 uit 6

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17