Nieuw Elan: vertrek Hoogvliet gemiste kans

De Fractie van Nieuw Elan betreurt in hoge mate het besluit van de Directie van Hoogvliet om het totale Service- en Distributiecentrum uit Alphen aan den Rijn te verplaatsen naar Bleiswijk, waar een terrein van ca 13 ha is aangekocht. De keuze voor Bleiswijk is gebaseerd op het feit, dat de nieuwe verkeerssituatie van het Bedrijvenpark Prisma direct toegang geeft tot de A12 en de N209 en de gemeente Alphen aan den Rijn onvoldoende alternatieven heeft aangeboden om ter plaatse uit te breiden c.q. binnen de gemeente te kunnen verhuizen. Ondanks recente interventie van de voorzitter van de VOA, heeft een 2 jaar lang overleg met het College van Burgemeester en Wethouders van Alphen aan den Rijn c.q. de verantwoordelijke wethouder niet tot het gewenste resultaat geleid.

Nieuw Elan vraagt zich af of er wel serieus naar alle mogelijkheden in onze gemeente gekeken is om deze Ondernemingsicoon voor Alphen te behouden? Het gemeenteraadslid Gerard van As van Nieuw Elan vindt het een gemiste kans van de gemeente, dat het zover heeft moeten komen. Economisch betekent het vertrek van het Service- en Distributiecentrum van Hoogvliet uit Alphen aan den Rijn een vermindering van ruim 900 arbeidsplaatsen en dat kunnen wij in deze tijd hier zeker niet missen, aldus Van As. Hij bepleit van de kant van het College een veel actiever economisch beleid en daadkrachtige aanpak bij dit soort zaken.  Nieuw Elan zal in ieder geval hier vanavond in de gemeenteraad op terugkomen en dient een motie van treurnis in om uitdrukking te geven aan deze gemiste kans!

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
 1. Triathlon Alphen

  september 23
 2. Pasar Malam

  oktober 11 - oktober 14
 3. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

  oktober 19 @ 19:30 - 22:00
 4. 158ste Zegerplasloop

  november 11
 5. Sinterklaasintocht

  november 17