CDA krijgt tijd van coalitie

Als het aan de coalitiepartijen ligt krijgt het CDA de tijd om een vervanger van wethouder Groen in ‘t Wout te zoeken. Tot die tijd nemen de wethouders van de andere partijen de taken van de oud-wethouder waar. Alphen.CC schrijft er over:

Hélène Oppatja, fractievoorzitter van de PvdA, zegt dat het logisch is dat het CDA de tijd nodig heeft om een nieuwe wethouder te zoeken. ,,Het is niet zo gemakkelijk om zo maar even een nieuwe wethouder te vinden. Voor de partij is Hans’ vertrek een groot verlies. Wij geven ze de tijd om iemand anders te zoeken.”

Ook volgens de VVD is het vertrek van Hans een grote klap voor het CDA. ,,Daarnaast duurt het praktisch gezien ook even. Degene die het gaat worden, moet natuurlijk eerst zijn of haar baan opzeggen”, aldus Ruud Gebel.

De coalitie gaat volgens hem door met regeren. ,,Tenzij het CDA besluit ermee te stoppen. Maar als het aan ons ligt, gaan we door.”

Alphen.CC: Coalitie geeft CDA de tijd

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.