AZC: veel mogelijkheden in derby tegen Donk

Zaterdag 15 januari staat in zwembad de Hoorn weer een ouderwetse kraker op het programma. Weliswaar lijkt de thuisploeg dit jaar goed op weg, maar de opponenten in de top 3 van vorig jaar en dit jaar hebben, voor de competitie, nog niet tegen elkaar gespeeld. Zaterdag aanstaande komt dan eindelijk Widex GZC Donk voor de eerste keer dit seizoen naar Alphen aan den Rijn.

Afgelopen weekend, tijdens het internationaal waterpolotoernooi wisten de teams elkaar redelijk in evenwicht te houden door beide één keer te winnen, waarbij GZC Donk speelde met kersverse speler van het jaar Arno Havenga (tweede keer op rij verkozen) en de nieuwe coach Patrick van den Heuvel op de bank, die afgelopen winterstop Ron van der Harst is opgevolgd.

Langzamerhand komen er wel wat deukjes in het blazoen van de landskampioen: waren ze afgelopen seizoen ongenaakbaar, en verloren ze het seizoen daarvoor slechts één wedstrijd (van Electrolux AZC), dit seizoen wist de formatie de finale van de KNZB beker niet te halen, gestuit door Schuurman BRC in de halve finale,  en verloren ze in de competitie al één punt bij Fysius het Ravijn. Hopelijk is het nu aan Electrolux AZC om de regerend landskampioen ook wat punten afhandig te maken.

De wedstrijd van zaterdag kan dus veel kanten opgaan, mede daar niet slechts twee, maar drie partijen in het zwembad staan die elkaar in deze combinatie meermalen in de ogen hebben gekeken. Voor de derde keer op rij zal Anton Bervoets deze wedstrijd in juiste banen trachten te leiden, waarmee dus alle top3 wedstrijden in Alphen tegen de topploegen Donk en BRC in de afgelopen seizoenen onder zijn leiding stonden.

Geef een reactie


Toekomstige evenementen
  1. Pasar Malam

    oktober 11 - oktober 14
  2. Inloopavond St. Nieuwe Alphenaren

    oktober 19 @ 19:30 - 22:00