Hennepkwekerij aan de Saffierstraat ontmanteld

Politie Hollands Midden heeft een onderzoek ingesteld nadat er op woensdag 12 januari rond 10.00 uur een hennepkwekerij werd ontdekt in een flatwoning aan de Saffierstraat.
Buren ondervonden lekkage waarop het vermoeden van een hennepkwekerij in het huis van de bovenburen ontstond. Dit omdat er circa twee weken eerder in een andere woning in de flat ook een hennepkwekerij werd ontdekt nadat er sprake was van lekkage.
De politie kwam ter plaatse en vond in de woning onder andere resten van hennepplanten. De hennepkwekerij is ontmanteld en de politie heeft een onderzoek ingesteld.
Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.