Vrijwilligersprijzen uitgereikt

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Alphen aan den Rijn konden de honderden bezoekers niet alleen kennis maken met interim burgemeester Bas Eenhoorn en zijn voornemens voor 2011. Ook werden door de wethouders Lyczak en Du Chatinier de vrijwilligersprijzen uitgereikt.
Vrijwilliger van het jaar werd Cor Uitenbroek, die al jaren de leefbaarheid van zijn wijk in al haar facetten ondersteunt. Hij kreeg een mooi beeldje voor in de huiskamer en een tegoedbon van € 250.
Vrijwilligersorganisatie van het jaar werd de Stichting Tsjernobylkinderen Alphen. Deze, bij elke Alphenaar bekende, stichting haalt elk jaar tientallen kinderen uit het nucleaire rampgebied in Wit Rusland om in Nederland de weken van hun leven te hebben. Naast de erkenning leverde het de stichting ook nog 1000 Euro op.
Bij Waterscoutinggroep Willem Barendsz levert enthousiast en innovatief leiderschap een jaarlijkse groei van 50% in leden op. Zeker een goede reden om deze vereniging eens in het zonnetje te zetten. Zij kregen de “YouRAlphen Toekomst Prijs” (Hoe kom je erop!) toegekend, waaraan een cheque van € 2500 is verbonden. Het ligt voor de hand dat Willem Barendsz daar, met al dat onderhoud aan de boten, wel een goede bestemming voor weet te vinden.
Tenslotte was er nog de uitreiking van de ‘oeuvre’ prijs aan Fré Vos. Deze Alphenaar is al jaren een grote steun voor het ouderenwerk in Alphen aan den Rijn, dan op de ene plaats en dan weer op een andere. Recent vooral in de Zeeheldenbuurt! Fré, zo bleek uit het applaus en gejoel, is bij velen bekend en geliefd en de prijs (en ook hij mag voor € 250 gaan winkelen) is bij hem op de juiste plaats.
Na het uitreiken van prijzen en bloemen werd de nieuwjaarsbijeenkomst in een gezellige, plezierige sfeer doorgezet, waarbij de laatste bezoekers pas rond elf uur ’s avonds vertrokken.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.