Vrijwilligersprijzen 2010 uitgereikt

Gisteravond zijn tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Alphen aan den Rijn de vrijwilligersprijzen 2010 en de bijbehorende oorkondes uitgereikt. Er waren prijzen voor de vrijwilliger van het jaar en de vrijwilligersorganisatie van het jaar. Ook is er dit jaar een oeuvreprijs uitgereikt.

De jury koos als Alphense vrijwilliger van het jaar de heer Cor Uitenbroek. Hij ontving het beeldje gemaakt door Frans van Straaten en een waardebon van € 250,- van Albert Heijn uit Alphen aan den Rijn. Cor is de steun en toeverlaat van de huismeester die namens wonenCentraal in de flat aan de Herculesstraat zijn werk doet. Cor maakt zich sterk voor een schone en veilige buurt. Hij draait zijn hand niet om voor een reparatieklus aan het straatmeubilair, verwijdert zwerfvuil en verzorgt de plantenbakken in de straat. Folders en uitnodigingen voor allerlei activiteiten worden door hem persoonlijk bezorgd en de koffieochtenden in de flat zouden zonder zijn hulp lang niet zo gezellig zijn. Deze Vrijwilliger van het Jaar heeft gewoon het hart op de juiste plaats en daarin is ruimte voor iedereen. Of het nu een kennis is die naar het ziekenhuis gebracht moet worden, of de hond van de buurman die nodig naar buiten moet. De belangrijke rol Cor in de wijk vervult, is niet onopgemerkt gebleven, ook in Alphen CC werd zijn naam met ere genoemd toen de Herculesstraat ‘straat van de maand was.’

Vrijwilligersorganisatie van het jaar
Stichting Tsjernobyl Kinderen Alphen aan den Rijn is uitgeroepen tot Vrijwilligersorganisatie van het jaar vanwege hun inzet voor een grote groep Wit-Russische kinderen. Ieder jaar zorgen zij ervoor dat de kinderen voor een periode van acht weken naar Nederland komen om hier van een fijne en gezonde vakantie te genieten. De stichting ontving een bedrag van € 1.000,- voor haar werkzaamheden. De bezoeken worden door vrijwilligers van de stichting tot in de puntjes voorbereid. Er zijn door de jaren heen nauwe contacten tot stand gekomen tussen de vrijwilligers en mensen in Tsjernobyl. In de loop van de tijd is er ook een groot bestand opgebouwd van gastgezinnen, Alphense verenigingen en particulieren die de kinderen ontvangen en voor hen een enorm scala aan activiteiten ontwikkelen. Ze krijgen hier onderwijs van hun eigen juffrouw, die mee naar Nederland komt. Ze gaan naar de tandarts, doen mee bij sportverenigingen en genieten van leuke dagjes uit. Als afsluiting wordt ieder jaar een afscheidsavond georganiseerd door het bestuur van de stichting, de tolk en de Russische juf.

Oevreprijs
De Oeuvreprijs, die alleen wordt uitgereikt wanneer daar aanleiding toe is, gaat voor 2010 naar Fré Vos. Hij ontving een waardebon van € 250,-. Fré is als vrijwilliger al vijftien tot twintig jaar actief. Een constante factor is dat hij zich met zijn vele capaciteiten volledig heeft ingezet voor alle ouderen van Alphen aan den Rijn (Overleg Samenwerkende Ouderenbonden). Hij behartigt hun belangen, zorgt voor ondersteuning en uitleg en streeft naar een goede en intensieve samenwerking met organisaties en burgers die op deze terreinen actief zijn. Het afgelopen jaar heeft Fré zich intensief beziggehouden met het wijkproject in de Zeeheldenbuurt. Vanwege zijn leeftijd en gezondheidssituatie moet hij het nu wat rustiger aan gaan doen. Omdat deze Alphense vrijwilliger zich echter gedurende vele, vele jaren vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft ingespannen om dingen tot stand te brengen en waar nodig te verbeteren, kent de jury met veel voldoening deze Oeuvreprijs aan Fré Vos toe.

Vrijwilligersprijzen
Vrijwilligers zijn in onze samenleving onmisbaar. Met het uitreiken van de prijzen voor de individuele vrijwilliger en de vrijwilligersorganisatie van het jaar brengt het gemeentebestuur zijn waardering voor dit werk tot uitdrukking. De uitreiking van de prijzen wordt jaarlijks georganiseerd door Participe in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn.

Geef een reactie

Recent nieuws

Beëindiging lidmaatschap  Ron Pool 10.11.2018 21:55 Rijn Gouwe lokaal

Week van Respect 05.11.2018 20:26 CDA Alphen aan den Rijn

Einde aan verkoop sociale woningbouw aan beleggers en vastgoedhandelaren 05.11.2018 12:56 SP Alphen

Weekendverslag 05.11.2018 12:26 Politie Alphen aan den Rijn

SP fractie helpt Nieuw Elan raadslid Robert Jan Blom met emigratie naar België! 04.11.2018 17:41 SP Alphen

Wethouder de Jager in landelijke commissie ‘Toekomst zorg thuiswonende ouderen’ 02.11.2018 16:41 Gemeente Alphen

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 09:56 D66 Alphen a/d Rijn

Zorgen over houdbaarheid begroting 02.11.2018 08:41 D66 Alphen a/d Rijn

Nieuwe gemeentegids beschikbaar 01.11.2018 08:56 Gemeente Alphen

Toekomstvisie Alphense kinderboerderijen 31.10.2018 16:06 Gemeente Alphen

Informatieavond subsidieregelingen sportclubs 31.10.2018 15:41 Gemeente Alphen

Dat wij wel eens verrast kunnen worden bleek vanochtend maar eens 31.10.2018 14:32 Politie Alphen aan den Rijn

Gouderak – Kassalade overval Coop Gouderak aangetroffen in sloot Gouda 31.10.2018 14:31 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

Zoutloos voorproefje 31.10.2018 11:41 Gemeente Alphen

Regio Den Haag – Politie Den Haag Exclusief geeft unieke inkijk in zaak Haagse Rinus 31.10.2018 10:26 Nieuws | Zuid-Holland | politie.nl

WIJKAGENT SPREEKUUR 30.10.2018 17:41 Politie Alphen aan den Rijn

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 17:11 Gemeente Alphen

Groene Hart gaat voor duurzaam beton 30.10.2018 16:56 Gemeente Alphen

Ik val op – fietsverlichting 30.10.2018 13:06 Politie Alphen aan den Rijn

Pad langs de Zegersloot achter de Barnsteenstraat verbreed 30.10.2018 08:41 Gemeente Alphen


Toekomstige evenementen