Speculaties over aftreden Schings

Het Leidsch Dagblad meldt vandaag dat de speculaties over het aftreden van wethouder Schings (PvdA) steeds meer toenemen. Naast Groen in ‘t Wout is ook Schings betrokken bij de hele affaire rond anti-kraak wonen aan de Lage Zijde.

Was Groen in ‘t Wout als wethouder verantwoordelijk voor de ontwikkelingen aan de Lage Zijde, en dus uiteindelijk ook politiek verantwoordelijk voor alles wat door fout ging, voor Schings ligt het anders.

In de vorige raadsperiode is Schings als “wethouder van buiten” door de PvdA aangetrokken. De familie Schings woonde echter in Amsterdam, en had geen zin om naar het dorpje Alphen te verhuizen. Echter, een wethouder moet wonen in de gemeente waar hij of zij actief is. Dit voor de lokale binding.

Maar goed, de familie Schings wou niet verhuizen, waarop Schings heeft geprobeerd een woning te huren in Alphen. Dat lukte niet voor een laag prijsje (daarvoor verdient een wethouder te veel), waarop Schings een anti-kraak woning aan het Thorbeckeplein toegewezen heeft gekregen.

Hiervoor heeft Schings vervolgens van de gemeente een riante verhuisvergoeding gekregen van ruim 5.000 euro. Officieel geheel volgens de regels, maar de familie van Schings woont nog in Amsterdam, en of Schings zelf veel in Alphen overnacht of hier alleen in naam woont is niet duidelijk. Zoals in eerder bericht hier al aangehaald: Schings heeft misschien geen enkele regel overtreden, maar als je niet kijkt naar de letter maar naar de geest van allerlei regels wordt het allemaal al dubieus.

Leidsch Dagblad: Alphen speculeert over volgende slachtoffer bestuurlijke crisis

Machiel van der Schoot: Schings en het BING rapport

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.