Wethouder Groen in ‘t Wout stapt op

Wethouder Hans Groen in ’t Wout heeft met ingang van 1 januari 2011 zijn functie als wethouder neergelegd. Hij is tot dit besluit gekomen vanwege de ontstane bestuurscrisis in Alphen aan den Rijn, de ernstig verstoorde verhoudingen in de gemeenteraad en de aanhoudende negatieve berichtgeving hierover in de media. Groen in ‘t Wout hoopt dat zijn vertrek bijdraagt aan het verbeteren van de verhoudingen in het gemeentebestuur.

Groen in ‘t Wout is van mening dat hij de afgelopen periode zowel privé als zakelijk beschadigd is. ‘Deze situatie heeft mij en mijn gezin niet onberoerd gelaten en mijn vertrouwen is hierdoor beschadigd. Waar vertrouwen gaat, komt wantrouwen. Ik ben dan ook tot de conclusie gekomen dat ik onder de huidige omstandigheden niet meer naar behoren kan functioneren als wethouder van de gemeente Alphen aan den Rijn en trek daar mijn politieke consequenties uit.’

Burgemeester Bas Eenhoorn heeft waardering voor het besluit van wethouder Groen in ’t Wout. ‘Hij heeft als wethouder veel bijgedragen aan de ontwikkeling van Alphen aan den Rijn. Het getuigt van politieke moed een dergelijk besluit te nemen.’

Vanavond meer hierover, inclusief reacties uit de politiek.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.