Drie verdachten aangehouden na stelen sleutelbos

Politie Hollands Midden heeft op vrijdag 31 december rond 03.30 uur drie verdachten van diefstal van een sleutelbos aangehouden. Het gaat om twee mannen van 25 en één jongen van 16 uit Alphen aan den Rijn.
De eigenaar van de sleutelbos zat die avond in het café van de Rijnstreekhal. De drie verdachten waren hier ook. Op een gegeven moment miste de 29-jarige man uit Alphen zijn sleutelbos met daaraan twee autosleutels. Hij vroeg aan het drietal of zij zijn sleutelbos hadden gezien maar dit ontkenden zij.
Toen de man thuiskwam, zag zijn vriendin de lichten van zijn auto knipperen. De mannen die de 29-jarige man eerder in het café had gezien, stonden om zijn auto. Kort daarna liepen zij weg. De politie ging ter plaatse en kwam de 25-jarige verdachte tegen. Hij nam de politie mee naar het huis van de andere 25-jarige verdachte, waar de sleutels op tafel werden aangetroffen. De autosleutels waren van de bos gehaald en de 16-jarige jongen probeerde deze nog te verstoppen. De drie Alphenaren werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.