Tijdens jaarwisseling droog maar bewolkt

Dit weekend hebben we te maken met veel bewolking en een paar buien, In de nachten houden we nog lichte vorst en overdag temperaturen die ook maar net boven nul uit komen. De eerste week van 2011 is ook niet echt winters weer dat komt door een noordwestelijke stroming in de hoge lucht lagen en tussen een koude lagedrukgebied boven Noord-Europa en hoogdruk boven de Britse Eilanden. Na het weekend gaat het hogedrukgebied boven het Europa liggen.

Vrijdag is het zwaar bewolkt met in de ochtend kans op wat lichte regen, de temperatuur zal overdag rond de 4 graden zijn en in de nacht rond het vriespunt. Tijdens jaarwisseling is het bewolkt en kan er een spat regen naar benden komen, de wind is zwak tot matig en komt uit west tot noordwestelijke hoek. In de vroege ochtend en in de nacht is de kans op nevel en mist groot.

Zaterdag is het op de eerst dag van het jaar zwaar bewolkt, in de ochtend is het nog droog maar al snel komt er regen aan laat in de middag of avond wordt het weer droog. De temperatuur ligt overdag rond de 4 graden en in de nacht rond het vriespunt, de wind is matig en gaat draaien richting het noordwesten en kunnen in de avond een paar winterse buien voor komen.

Zondag is er vrij veel bewolking en hebben we te maken met wat buien die een winters karakter kunnen hebben, De temperatuur lig overdag rond de 2 graden en in de nacht hebben we lichte vorst. De wind is matig en zal uit de noordwestelijke hoek komen.

Maandag is er nog steeds vrij veel bewolking, met temperaturen die overdag rond de 3 graden liggen, halverwege de week kan het in de nachten weer matig gaan vriezen als het opgeklaard is,

Het jaar 2010 was een mooi jaar voor de weer amateurs veel verschillende weer omstandigheden en record die verbroken werden,
Zo heeft het jaar 2010 in onze regio gemiddeld 839 mm regen gekregen waar van op 26 augustus rond de 70 mm heeft gehad op 1 dag, Het aantal vorst uren is ook erg hoog voor dit jaar 1041 uur vorst, de sneeuw heeft dit jaar ook heel wat cm achtergelaten zo rond de 90 cm. Een kleine opsomming van dagen 144 dagen met regen 221 dagen zonder regen 1380 uur zon en 24 dagen dat het onder nul is gebleven.

Weerstationteraar wenst u een mooi en warm 2011
Groetjes Ronald
http://www.weerstationteraar.nl

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.