Verlaten plaats ongeval minimaal 250 euro boete

Politie Hollands Midden wil bestuurders van motorvoertuigen erop wijzen dat het verlaten van een plaats van een ongeval, zonder je gegevens kenbaar te maken bij de andere partij, een hoge boete kan opleveren.
De politie ziet dat er met enige regelmaat personen doorrijden na een aanrijding. In veel gevallen noteert een getuige een kenteken waardoor de dader kan worden achterhaald, maar soms ook niet.

De politie vraagt bestuurders hun verantwoordelijkheid te nemen en hun gegevens aan de benadeelde te geven of achter te halen achter de ruitenwissers als niet duidelijk is wie de eigenaar is. Omstanders die de aanrijding zien gebeuren wordt gevraagd de veroorzaker aan te spreken of de politie te bellen.
Het verlaten van een plaats van een ongeval is een misdrijf. Het Openbaar Ministerie legt, afhankelijk van de ernst van de zaak, boetes op die miniaal 250 euro bedragen.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.