“Powerplay, regentisme, en bestuurlijke arrogantie”

Diverse politieke partijen hebben gereageerd op het (voorlopige) vertrek van De Gelder. Groen Links laat in een persverklaring weten het vertrek van De Gelder te betreuren. Groen Links vermoedt dat er door alle gebeurtenissen het wel lijkt of er een rookgordijn rondom het BING rapport wordt opgetrokken. “Het is lastig om de gebeurtenissen van de afgelopen weken door een positieve bril te bekijken. Er zijn juist veel meer aanwijzingen voor powerplay, regentisme en bestuurlijke arrogantie,” aldus GL in de persverklaring. GroenLinks sluit zich aan bij een oproep van de SP naar een openbaar spoeddebat over de ontstane situatie.

In het Alphens Nieuwsblad liet Jo Schriek vandaag al weten niks van de ontstane situatie te snappen. De krant citeert hem naar aanleiding van de persconferentie van Eenhoorn gisteren: “Je denkt toch niet dat ik ga zitten wachten tot hij klaar is met zijn onderzoek. Ik wil antwoorden, nu!”

De VVD laat juist weten op dit moment niks te willen laten weten. Het debat gaat verder, in de gemeenteraad, en in januari, aldus Gebel. Tot die tijd zal de VVD niet deelnemen aan de discussie hierover in de media. De commissaris der koningin heeft alle partijen verzocht om terughoudend te zijn in de media, en de VVD wil zich daar graag aan houden. De oppositiepartijen die dat verzoek negeren beschadigen niet alleen alle betrokkenen, maar tasten ook het vertrouwen aan dat de Alphenaren in het gemeentebestuur hebben, zo liet de VVD vandaag in een persverklaring weten.

Alphens Nieuwsblad: Eenhoorn stelt orde op zaken

Groen Links: GroenLinks betreurt het terugtreden van Burgemeester de Gelder

Alphen.CC: Oppositie eist spoeddebat

Overigens verscheen er gisteren op een artikel bij de Telegraaf over het aftreden van De Gelder een scherp commentaar op naar van Ruud Gebel. Vandaag maakt Gebel bekend dat deze reactie op de site van de Telegraaf niet door hem is geplaatst. Waarvan akte.

Ruud Gebel: Zo diep zijn we inmiddels gezonken

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.