Hennepkwekerij in flatwoning

De politie heeft dinsdagmiddag, 21 december, een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Saffierstraat. Een bewoner had wateroverlast en heeft bij meerdere woningen aangebeld om te zien waar de lekkage was ontstaan.
Na onderzoek met andere bewoners werd ontdekt waar de lekkage is begonnen. Omdat niemand de deur opendeed is één van de bewoners naar binnengegaan. De bewoner zag echter een hennepkwekerij en heeft de waterleiding dichtgedraaid waarna de politie werd gebeld.

In drie ruimtes werden ongeveer 350 hennepplanten aangetroffen. De hennepplanten en de apparatuur zijn in beslaggenomen en vernietigd. De politie doet verder onderzoek.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.