Vanavond opening Glazen Huis

Wethouder Tseard Hoekstra sluit vanavond de vier radio-DJ’s van Alphen Stad FM/TV op in het Glazen Huis. Naast de Alphense wethouder hebben ook Siep de Haan, algemeen directeur van hoofdsponsor Hoogvliet, notaris John Kroes (Kroes & Partners) en Alphen Stad FM/TV-voorzitter Douwe de Jong een rol tijdens de plechtigheid.

Tijdens de openingsceremonie (aanvang 20.00 uur) op het Thorbeckeplein zorgt DJ Roderick voor een feestelijke stemming op het Alphen Stad FM/TV Serious Request Podium. Roderick is eigenaar en huis-DJ van uitgaansgelegenheid M’n Schatje.

Vanaf zaterdagavond is het zes dagen feest op het Thorbeckeplein. Burgemeester Wim de Gelder bevrijdt de vier radio-DJ’s op kerstavond (vrijdag 24 december) uit het Glazen Huis, dan wordt ook de eindstand bekend gemaakt. 
Van zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 december zamelt ASFM geld in voor kinderen die getroffen zijn door HIV. Vier radio-DJ’s worden opgesloten in het Glazen Huis op het Thorbeckeplein. Ook zal er tijdens dit evenement een podium op het plein worden geplaatst waar diverse artiesten iedere avond optredens zullen verzorgen.    

Dagactiviteiten

Maar het Thorbeckeplein staat ook overdag bol van de activiteiten. O.l.v. Hof Relatiemarketing uit Hazerswoude vindt elke dag van 13:00 tot 18:00 uur het middagprogramma plaats dat gekoppeld is aan een thema en elke dag wordt afgesloten met een optreden van één van de Alphense zangkoren. Zo is er voor elk wat wils.

Graffittigalerie VijfB uit Alphen aan den Rijn bijt op zondag 19 december het spits af met het thema Kunst. VijfB start met de creatie van schilderijen die ter veiling worden aangeboden, waarvan de opbrengst bestemd is voor het goede doel. Muzikale begeleiding deze middag is in handen van de bekende rapper Tastic, die o.a. bekend is als winnaar van de ‘EY!’ contest en zijn debuutsingle ‘GaatIeDatZegge’.

Maandag 20 december is het Kids-day met een echte Kerstman, een springkussen, kinderdance (Jawi) en diverse leuke activiteiten voor de allerkleinsten m.b.v. Stichting Kinderopvang Alphen aan den Rijn (SKA).

Bewegen op het Thorbeckeplein is het thema voor Dinsdag 21 december met o.a. touwspringen (Jawi), doelschieten (Alphense Boys) en een demonstratie gehandicaptensport (G-Spirit).

Woensdag 22 december staat de Creativiteit centraal en kun je komen spaghetti haken (CreaFlex), kan de jeugd een mozaïek met graffiti maken (VijfB), schilderen (Participe) en verzorgt de Alphense basisschool De Meridiaan een spectaculair optreden met een zelfgeschreven Kerstlied.

Dat je ook in de koude wintermaanden er leuk uit kunt zien, bewijst het Winter Fashion thema van donderdag 23 december, waarbij diverse modeshows (o.a. Hartendief, Sport 2000, Bags & Packs, Leemans, etc.) op het podium van het Thorbeckeplein plaatsvinden. Er is ook een prijs beschikbaar voor de bezoeker in de origineelste winter-outfit!

Snel nog even de laatste kilo’s eraf vóór de Kerst is een makkie als je meedoet aan de Zumba Marathon op vrijdag 24 december. Aansluitend vindt de Grande Finale plaats met bekendmaking van het eindbedrag.

Het volledige programma is te vinden op http://seriousrequest.alphenstadfm.nl

Zoeken

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.